Duba cu lift

Duba cu lift

Duba cu lift

duba cu lift este o autoutilitara cu un volum mai mic decat cel al unui camion. Volumul unui camion ajunge si pana la cincizeci de metri cubi, pe cand o duba nu depaseste 28 m.c. Exista camionete modificate cu o lungime a podelei de pana la 6 metri, insa cu noile regelemntari al R.A.R. acestea nu se mai incadreaza in baremul de 3.5 to. Aceasta are o greutate maxima admisa de 3500 de kilograme respectiv 3.5 tone. Greutatea maxima se refera la greutatea masinii si greutatea marfii la un loc. Astfel daca duba are o greutate de 2300 de kilograme, atunci greutatea marfii nu ar trebui sa depaseasca 1200 kg. In caz contrar firma care detine autoutilitara ar putea incasa amenzi mari de la Autoritatea Rutiera in cazul in care este prinsa.

Diferite tipuri de duba cu lift

exista pe piata auto. Cele cu prelata au avantajul ca pot fi incarcate pe ambele parti laterale. Astfel motostivuitorul va asigura facil incarcarea intrun timp mai scurt. El va aseza paletii exact in locul mentionat, fara a mai fi nevoie sa fie preluati cu transpaleta. Alt avanataj este acela ca oricand se poate da prelata jos pentru obiecte sau utilaje mai inalte. atat cat prevede inaltimea totala a masinii, prevazuta in cartea de inmatriculare.

Un alt tip de autoutilitare sunt acelea cu lift. Acestea au avantajul de a ridica cu ajutorul oblonului hidraulic o greutate mai mare de pana la 750 sau chiar 1000 de kg. Fara a mai fi nevoie de motostivuitor, soferul poate aseza marfa pe oblon cu ajutorul transpaletului. Apoi paletii vor fi dispusi pe platforma in ordinea aleasa. Suprafata podelei incepe de la 2 metri pana la 2,5 metri latime. Ca lungime gasim platforme intre 3.8 si 6 metri, iar ca inaltime acestea pot sa ajunga chiar pana la 2.5 m utili.

Preturile pentru servicii de transport la dube

acestea variaza in functie de distanta si pretul combustibilului. In ziua de astazi, si ma refer la martie 2022, pretul pe kilometru a ajuns la 2.0 lei. Un transport local incepe de la 100 lei, iar in functie de distanta si stationare el poate ajunge pana la 600 lei.